Shëndeti publik prioritet i kompanisë gjatë pandemisë COVID-19

Me shfaqjen e rasteve të para të pandemisë COVID-19 në vendin tonë, institucionet shëndetësore të Kosovës u ballafaquan me mungesë të mjeteve sanitare, e posaqërisht të alkoolit medicinal. Me të parë këtë situatë të rënduar me furnizime në sistemin publik, menaxhmenti i kompanisë “Ballkan Petroll” urgjentisht e ridrejtoi një linjë prodhuese, për t’i dalë në ndihmë 17 intitucioneve shëndetësore të Kosovës me një donacion prej mbi 6 mijë litrash të etanolit medicinal (96%).

Në kohën e mungesës së skajshme të alkoolit në Kosovë, me këtë donacion të “Ballkan Petrol” u furnizuan Qendra Klinike Universitare e Kosovës, dhe QKMF-të në Prizren, Ferizaj, Gjilan, Viti, Gjakovë, Suharekë, Malishevë, Vushtrri, Pejë, Kamenicë, Rahovec, Kaçanik, Han i Elezit, Podujevë, Skenderaj dhe Mitrovicë.

 Në kohën e mungesës së skajshme të alkoolit në Kosovë, me këtë donacion të “Ballkan Petrol” u furnizuan Qendra Klinike Universitare e Kosovës, dhe QKMF-të në Prizren, Ferizaj, Gjilan, Viti, Gjakovë, Suharekë, Malishevë, Vushtrri, Pejë, Kamenicë, Rahovec, Kaçanik, Han i Elezit, Podujevë, Skenderaj dhe Mitrovicë.